Magne Fossbakk5.jpg

Magne Fossbakk, her sammen med tidligere håndballspiller Susanne Goksør Bjerkrheim (t.v) og tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid under innspilling av TV2-programmet Mer enn gull.

Første skoledag blir selvsagt lagt til Knyken og Idrettsparken når skieliten kommer på besøk til Orkdal i midten av august.

- Vi har fått til et flott samarbeid med skolene i Orkdal, som har skolestart 16.august - samme dag som Toppidrettsveka kommer til hit.

Det sier daglig leder i Orkdal idrettslag, Magne Fossbakk, som roser rektorene i Orkdal for at de har tatt i mot utfordringen om å bidra til å gjøre dette til en ordentlig festdag.

- At vi har barn og unge til stede løfter arrangementet mange hakk og gjør seg svært godt på NRKs TV-sending om kvelden, sier Fossbakk.

Forbrødring

Toppidrettsveka 3.JPG

16.august kl. 16.00 går startskuddet for langresseliten. Da starter langrennsøvelsene - damene først.

Nytt av året er at arrangementet i Orkdal skjer i et tett og svært godt samarbeid mellom Orkdal idrettslag og Orkanger idrettsforening.

- Ja, det er virkelig god grunn til å trekke fram akkurat det, sier Fossbakk, som berømmer sin kollega, Anders R. Skiøld, og resten av staben i naboklubben for måten de har involvert seg i Toppidrettsveka.

Det skal arrangeres et barne- og ungdomsarrangement i Idrettsparken på Orkanger på formiddagen, før langrennseliten møtes til dyst i den asfalterte, knallharde løypa i Knyken.  I Idrettsparken får elevene og øvrig publikum en ekstra anledning til å stifte bekjentskap med utøverne.

Deler kaka
Arrangementet, som i år også er lagt til Aure og Trondheim, bidrar betydelig økonomisk til de lokale arrangørklubbene.

- Vi deler selvsagt dette økonomiske bidraget likt. I tillegg har vi et felles loddsalg med flotte premier fra Toppidrettsvekas sponsorer, hvor inntektene også deles 50/50 mellom OIL og OIF, forteller Fossbakk.

Større enn før
Publikum Toppidrettsveka.JPG

Publikum pleier å møte opp når langrennseliten møtes. I år er det gratis inngang og fri parkering i Knyken.

At Orkdal blir sett på som et svært profesjonelt og attraktivt arrangørsted, bekreftes også ved at flere idrettsutøvere blir å finne i Knyken 16.august.

- Det stemmer. Vi fikk forespørsel om å arrangere sommer-NM i kombinert for både damer og herrer samme dag.  Det har vi sammen med Harald Fladseth i Toppidrettsveka sagt ja til, noe som betyr at det blir enda mer aktivitet 16.august. Dette fikser vi, sier den alltid positive Fossbakk, som ser på hele arrangementet som en gavepakke, også rent markedsføringsmessig.

Stor mediainteresse
Under arrangementet i Idrettsparken flyr nemlig NRK's filmteam helikopter inn over Orkanger. Innslaget vil sendes som en del av kanalens reportasje som sendes fra 19.30 til 20.25 samme kveld. Det er også kjent at foruten lokal presse, som Avisa Sør-Trøndelag og Adresseavisen, vil blant andre VG-TV, Dagbladet, NTB og TV2 være til stede.

- I tillegg har vi fått beskjed om at et presseteam fra Sveits vil dekke arrangementet, sier Fossbakk, som håper at publikum tar turen innom både Idrettsparken og Knyken. 

God omdømmebygging
Ting tyder på at årets utgave av Toppidrettsveka blir den største så langt, og Fossbakk trekker fram de lokale hovedsponsorene som en avgjørende forutsetning for at Orkdal igjen er kommet inn som arrangør.

- Uten Orkla Sparebank, Trønder Energi og Orkdal kommune hadde vi ikke vært i stand til å ta det på oss. Jeg tror imidlertid de aller fleste er enige om at dette er god omdømmebygging for en offensiv og sprek region, sier Magne Fossbakk, som kan friste med både gratis inngang og parkering i år.

Har du lyst til å lese mer om Toppidrettsveka? Du finner alt du trenger her